Expertise 

U kunt bij mij terecht voor actiegericht onderzoek: onderzoek dat zich richt op een concreet én bruikbaar handelingsperspectief. Ik ga graag aan de slag met complexe vraagstukken op het gebied van veiligheid, criminaliteit, weerbaarheid en sociale stabiliteit. Voor de analyse maak ik gebruik van verschillende methoden van dataverzameling: (online) enquêtes, interviews, focusgroepen, analyse registratiesystemen en observaties.  

Ervaring

2018 - heden

Eigenaar Bureau Broekhuizen

2015 - 2018

Verwey-Jonker Instituut

2008 - 2015

Dienst O+S gemeente Amsterdam

2002 - 2008

Bureau Driessen – Sociaalwetenschappelijk onderzoek

2002

Afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht - Sociologie


Aanvullende praktijkgerichte en wetenschappelijke ervaring vergaarde ik tijdens detacheringen bij de directie OOV van de gemeente Amsterdam, het Veiligheidshuis Amsterdam-Amstelland, de Leerstoel Veiligheid en Burgerschap van de VU en de Vakgroep Sociologie van de Universiteit Utrecht.

Jolijn is zeer deskundig, daadkrachtig en van vele markten thuis. Afspraak is afspraak en ze is altijd bereid om mee te denken en ook buiten de opdracht om proactief met nieuwe ideeën en suggesties te komen. Jolijn heeft bovenal een breed netwerk en heeft de kwaliteit om linkjes te leggen en mensen te verbinden die elkaar verder kunnen helpen.

— Marloes van Nistelrooij
    Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland

Opdrachtgevers & partners